“Drone fotoğrafçılığı yanında, astrofotoğrafçılık kavramını da anlatıyoruz.” Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiriyorlar: Dijital Fotoğrafçılık Kursu

Kayseri’nin Melikgazi İlçesine bağlı Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi’nde açılan dijital fotoğrafçılık kursunda, drone fotoğrafçılığı eğitimi de veriliyor. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan drone fotoğrafçılığı kavramı ile kursiyerler hem eğleniyor, hem de bu alanda kendilerini geliştiriyor. Eğitim ve kurs hakkında bilgi veren Kurs Eğitmeni Ali Ünlü , teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini söylüyor.  Kurs Eğitmeni Ünlü; “Dijital fotoğrafçılık kavramı her dönem teknolojik gelişmelere göre gelişen bir kavram. Bizlerde bu gelişmeleri göz önünde tutarak, kendimizi yenilemek durumundayız. Dolayısıyla, dijital fotoğrafçılık kursu kapsamında teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz.” şeklinde konuştu. Drone fotoğrafçılığı açısından nitelikli insan gücünün az olduğunu aktaran Ünlü, “ Drone fotoğrafçılığı, teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza girdi. Sektörel anlamda değerlendirdiğimizde, bu alanda yetişmiş fotoğrafçı sayısının az olduğunu görmekteyiz. Bizler de, kurumumuz ve kurs modülümüzün sunduğu imkânlar dâhilinde bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullanıyor.   

“Astrofotoğrafçılık kavramını da aktarıyoruz.”

Türkiye’de ilk olmayı hedefliyorlar.

Dijital fotoğrafçılık kursu ile gelişmeci eğitim metotlarını kullandıklarını vurgulayan Kurs Eğitmeni Ali Ünlü , “ Drone fotoğrafçılığı yanı sıra, kursumuz kapsamında astrofotoğrafçılık kavramını da aktarıyoruz. Kurs modülümüze bağlı kalarak, fotoğrafçılık kavramının temelleri üzerine çalışmaları gerçekleştirdikten sonra, branşlaşan fotoğrafçılık terimleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, ürün, doğa, sokak, iç ve dış mekân fotoğrafçılığı, dental-oral fotoğrafçılık gibi çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda ana hedefimiz, dijital fotoğrafçılık kursumuz ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşımak ve bağlı olduğumuz kurumumuzu, bu alanda ileri noktalara taşımaktır” diye konuştu. Çalışmalar noktasında kursiyerlerin memnuniyetlerinden bahseden Eğitmen Ünlü, “Kursiyerlerimiz yaptığımız çalışmalardan oldukça memnun. Çalışmalarımızda, bizlere her türlü imkânı sunan Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi yönetimine, Kurum Müdürümüz Hakan Tatlı ve Kurs Yetkili Müdür Yardımcımız Sibel Pernek hocalarımıza bu açıdan sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kurum olarak, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün vizyon ve misyonlarına uygun hareket etmeye çalışıyoruz.”

Dijital fotoğrafçılık kursu hakkında değerlendirmelerde bulunan Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Sibel Pernek, hayat boyu öğrenme kavramını birey alışkanlıklarına dâhil etme yolunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Pernek; “ Kurum olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün vizyon ve misyonlarına uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Dijital fotoğrafçılık gibi kurumumuz bünyesinde açılan tüm kurslarımızda, bu misyon ve vizyon doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bu açıdan, emeği geçen tüm kurum çalışanlarımıza, kurum müdürümüze ve müdür yardımcısı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.