“Eylül ayından bu yana 17 adet kurs açtık” Köy Yaşam Merkezleriyle Hayat Buluyor

Kayseri Melikgazi İlçesi Hisarcık, Ağırnas, Subaşı, Küçük Bürüngüz, Büyük Bürüngüz ve Yeşilyurt mahallelerinde bulunan ve kullanılmayan köy okulları “Köy Yaşam Merkezi” projesi ile hayat buluyor. Birçok sosyal faaliyete ev sahipliği yapan yaşam merkezleri, mahalle/köy sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Hayvancılık, tarım,tekstil, oya, kültür sanat faaliyetleri ve meslek edinme kursları ile dikkatleri üzerine çeken köy yaşam merkezleri, her yaştan mahalle/köy sakinlerine geniş aktiviteler sunuyor.

Kursiyer ve katılımcılara kreş desteği sunuluyor.

Aile ekonomisine destek olmak isteyen ve nitelikli ürünler ortaya koymak isteyen çocuklu ev hanımlarına kreş desteği sunan merkezler, gençlerinde nitelik kazanarak gelecekte gerçekleştirebilecekleri zanaatı uygulamaya dökme fırsatı buluyor.

Sosyal faaliyetler bilimsel bir disiplin ışında gerçekleşiyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri tarafından mesleki kursların da verildiği köy yaşam merkezlerinde, Usta Öğretici ve Öğretmen ihtiyacı yanı sıra, her türlü eğitim materyalleri Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi tarafından karşılanıyor.

“Tam kapasite üretime geçmeyi hedefliyoruz”

Köy yaşam merkezlerinin işleyişi hakkında bilgi veren Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Sibel Pernek, köy yaşam merkezleri ile geniş bir üretim ağı oluşturmayı planladıklarını söyledi. Pernek: “Milli Eğitim Bakanlığımızın projesi olan ‘Köy Yaşam Merkezi’ projemiz ile merkezlerimizde Eylül ayından bugüne kadar 17 sosyal ve meslek edindirme kursları açmış bulunmaktayız. Bu bağlamda, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan Teltik’in köy yaşam merkezlerine emekleri çok büyük olduğunu ve ilk günden bu yana projeler üzerinde birlikte çalışmalar yürüttüğümüzü söylemek isterim. Öte yandan, Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkez Müdürü Hakan Tatlı, Merkez Müdür Yardımcıları Abdullah Çetinkaya, Bayram Aral, Cuma Armut, Fatih Hacılarlı hocalarımızın da merkezlerimize katkısı çok büyük. Köy yaşam merkezleri ile öncelikli hedefimiz geniş bir üretim ağını yakalamak istiyoruz. İlgili köylerimizde var olan nitelikli iş gücü ve insan kaynağı ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Kısacası tam kapasite üretime geçmeyi hedefliyoruz. Köy yaşam merkezlerimiz, köylerimize adeta nefes oldu. Buralarda gerçekleştirilen birçok sosyal faaliyet, hem köy yaşamına renk kattı hem de köylerimizde bulunan işgücü kaynağının harekete geçmesini sağladı. Bu açıdan, bende böyle bir projenin parçası olduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. Köy yaşam merkezlerinde birçok imkânın hayat bulduğunu aktaran Sibel Pernek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “ Sizlere şunu ifade etmek isterim; Köy yaşam merkezlerimize katılım gösteren çocuklu ev hanımlarımıza kreş desteği verilmekte. Çocuklar, değerli Okul Öncesi Öğretmenlerimiz tarafından okul öncesi eğitimlerini sürdürürken, anneler ise merkezlerimizde bulunan birçok kursta mesleki eğitimlerini tamamlamaktadır. Köylerimizde bulunan gençlerimiz içinde merkezlerimiz özverili çalışmalar sürdürmekte. Yapılan çalışmaların hepsinde emek var. Bu rüyayı gerçekleştirmek için özverili bir şekilde çalışan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Teltik’e, Merkez Müdürümüz Hakan Tatlı’ya, Merkez Müdür Yardımcılarımıza ve tüm personellerimize teşekkür etmek istiyorum.”