“Geleceğin objektif gözlü sanatçılarını hazırlıyoruz.” Fotoğrafçılık Kursu İle Fark Yaratıyorlar.

Kayseri’de Melikgazi Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (MELMEK) ve Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (MEŞHEM) işbirliği ile düzenlenen fotoğrafçılık kursu kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Çektikleri fotoğraf ve kreatif uygulamalar sayesinde dikkatleri üzerine çeken kursiyerler, fotoğrafçılık kursu ile profesyonel çekim noktasında önemli mesleki bilgiler edindiklerini aktarıyor. Uygulama dersleri ile büyük yol kat ettiklerinin altını çizen Kurs Eğitmeni Ali Ünlü; “ Günümüzde gelişen sosyal medya araçları ile birlikte fotoğrafçılık gibi alanlar artık önemli dallar arasına girdi. Özellikle bireylerin gerek kişisel sosyal medya kullanımları, gerekse sosyal medya üzerinden yürütülen butik, örgü, ürün satışı gibi iş fikirleri, hizmetin sunumu noktasında fotoğrafçılığa duyulan ihtiyacı doğurmakta. Dolayısıyla bizlerde hem bu ihtiyaçlara hitap etmek, hem de fotoğrafçılık sanatının interaktif yönünü ortaya koymak açısından hizmet sunmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı. Kursiyerlerin kazanımları noktasında da bilgiler veren Eğitmen Ünlü, fotoğrafçılığın işten ziyade önemli bir sanat dalı olduğunu söylüyor.

“Bizlere ücretsiz bir şekilde bu imkânı sunan kurumlarımız, MELMEK ve MEŞHEM’e sonsuz teşekkürler.”  

Fotoğrafçılık kursu gibi birçok mesleki ve sanatsal kursun ücretsiz olduğuna ve değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Ali Ünlü, kendini geliştirmek isteyen vatandaşlara büyük olanak tanındığını ifade etti. Ünlü; “ MELMEK ve MEŞHEM gibi kurumlar birçok alanda kurs açıyor. Üstelik bu kursların hepsi ücretsiz gerçekleşiyor. Gerçekten alan tercihi noktasında sınırsız bir perspektif var burada. Dikiş kursundan tutun resim kursuna, fotoğrafçılık kursundan tutun üniversite ve lise sınavlarına hazırlık kurslarına, robotik kodlama kursundan tutun bilgisayar ve klavye kurslarına kadar birçok alan mevcut. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu ücretsiz kurslardan istifade etmesi gerçekten çok önemli diye düşünüyorum. Bizlerde fotoğrafçılık açısından geleceğin objektif gözlü sanatçılarını hazırlamaya çalışıyoruz. Üstelik gelecek adına yapmayı planladığımız sergi fikrimiz mevcut. Kısmet olursa uzun vade de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir diğer fikrimiz ise Türkiye’nin en büyük fotoğraf sergilerinden birini gerçekleştirmek. Yaratıcı fikirlerimize ortak olacak ve sanatsal faaliyetlerimize katılmak isteyen herkesi kurslarımıza bekleriz.” diye konuştu. Melikgazi Belediyesi ve Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nin bu kurslara vermiş oldukları desteğin görmezden gelinmemesi gerektiğinin altını çizen Fotoğrafçılık Eğitmeni Ali Ünlü; “Öncelikle bizlere ücretsiz bir şekilde bu imkanı sunan kurumlarımız, MELMEK ve MEŞHEM’e sonsuz teşekkürler. Yine bu imkânı sunan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa PALANCIOĞLU’ a, Melikgazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü İbrahim Bozdağ’a, Melikgazi Halk Eğitim Merkez Müdürü Hakan TATLI’ya, Merkez Müdür Yardımcısı Sibel PERNEK’E, idarecilerimize ve onların nezdinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde ifade etti. 

“Kendimizi geliştirmek adına önemli olduğunu düşünüyorum.”

Fotoğrafçılık kursuna katılan geleceğin fotoğraf sanatçıları da, bu imkânlardan memnun olduklarını açıklıyor. Kursun fotoğraf çekimi noktasında kendisine önemli katkısı olduğunu anlatan Geleceğin Fotoğraf Sanatçısı Esma Nur Urun(18), “Dijital fotoğrafçılık kursunda aile gibiyiz. Burada profesyonel fotoğrafçılık açısından kendimizi geliştiriyoruz. Yine fotoğrafçılık kursu gibi kursların kendimizi geliştirmek adına önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecekte bu kursun bana faydalı olacağına da eminim. Bu açıdan, kurs eğitmenimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullanıyor. Profesyonel çekim teknikleri noktasında büyük yol kat ettiklerini anlatan Geleceğin Fotoğraf Sanatçısı Şule Çabuk (31), uygulama derslerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Pratik kazanmak açısından kursun kendisine önemli katkıları olduğuna değinen Ali Efendi Gökçek (19), “Kursta yaptığımız pratikler bizlere profesyonellik katıyor. Bu pratiklerin sanatsal anlamda da önemli olduğu düşüncesindeyim. Bizlere bu imkânı sunan herkese çok teşekkür ederim. Yine herkesi kurslarımıza bekliyoruz.” şeklinde ifade etti. Haber detayımızda ve multimedya haber içeriğimizde geleceğin fotoğraf sanatçılarının eserlerini görüntüleyebilirsiniz.