Görünmez Kahramanlar: Madenciler

11 İli etkileyen büyük depremlerin ardından, bölgede arama kurtarma çalışmaları başladı. AFAD ekipleri yanında, ülkemizde bulunan hem özel hem de resmi kuruluşları bağlı maden ocaklarında çalışan madencilerde, bölgede yer aldı.  “Kömür için değil, ömür için geldik” diyen madenciler, kendilerine has domuz damı yöntemi ile birçok canı enkaz altından kurtardı.

Domuz Damı Yöntemi İle Umut Oldular.

Enkaz altında saatlerce kalan birçok insana el uzatan madenciler, domuz damı yöntemi ile canlara umut oldular. Madencilik tekniği olan domuz damı yöntemi ile birçok enkaza giren madenciler, birçok vatandaşın enkaz altından kurtulmasına sebep oldular.

“Kömür için değil, ömür için geldik”

Afetlerin hemen ardından bölgeye geçen binlerce madenci, “Kömür için değil, ömür için geldik.” dedi. Deprem sonrası hiç düşünmeden kendilerini riske atarak, enkaz altına giren madenciler, birçok afetzedenin hayata tutunmasında umut oldular. Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından, unutmayacağımız en önemli konulardan biri de, madencilerin cansiperane çalışmalarıydı. Kendilerine, ülkemiz ve milletimiz adına minnettarız.