Kızılay Genel Merkezi İle Koordineli Çalışan Genç Kızılay Kayseri Ekibi, Afet Bölgesinde Yaraların Sarılmasına Destek Oluyor.

Deprem sonrasında afetten etkilenen illere destekler sürüyor. Bölgeye Kayseri’den de birçok ihtiyaç malzemesi ve ekip yola çıktı. Kayseri’den afet bölgesine giden destekler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Genç Kızılay Kayseri İl Başkanı Bağcı, “Çalışmalarımızı genel merkezimiz koordinasyonunda sürdürüyoruz. İl Başkan Yardımcımız Fatih Kömü, Merkez Kurul Üyemiz Melih Kamış ve ekibimizle canla başla çalışıyoruz. Gıda yardımları, Ok Burcu İletişim Merkezimizden alıyor ve ekimizle sevkini sağlıyoruz. Bağış hesaplarımızda açılmış durumda. Bu çalışmalar dışında, bölgeye giderek destek olmak isteyen gönüllülerimizin bölgeye gitmesini sağlıyoruz. “ şeklinde konuştu.

“Gelen yardımlar noktasında vatandaşlarımızın gösterdiği gayreti ve ülkemizin böylesine kenetlendiğini görmek bizleri gururlandırıyor.”

Resmi Kurumların Belirttiği Kuruluşlar Dışında Bağış Yapılmamalı

Yaşanan afet sonrasında art niyetli olabilecek bireylere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Bağcı “ Art niyetli insanlara karşı dikkatli olmalıyız. Bu yüzden Resmi kurumların belirttiği yerler dışında bağış yapılmamalı. Gıda konusunda ayrı bir çalışma sürdürüyoruz. Ekibimiz bu konuda hummalı bir çalışma sergiliyor. Öte yandan, bölgeye giderek destek olmak isteyen gönüllülerimizin, bölgeye sevkini sağlıyoruz.  Adıyaman’a bir araç çıkardık. Kahramanmaraş’a araç çıkarıyoruz. Hali hazırda onlarca gönüllümüzde sevk için bekliyor. Genel merkezimizin yönlendirmeleri doğrultusunda ihtiyaç olan bölgeye gönüllü sevkini de gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullanıyor. Yardımlar noktasında vatandaşların gayretlerini görünce böylesi sıkıntılı bir durumda bir nebzede olsa mutlu olduklarını söyleyen İl Başkanı Taha Tayfun Bağcı, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Gelen yardımlar noktasında vatandaşlarımızın gösterdiği gayreti ve ülkemizin böylesine kenetlendiğini görmek bizleri gururlandırıyor.”

Haber-Fotoğraf: Ali ÜNLÜ