“Ya kendi Influencerlarımızı yaratırsak diye başladık” Yapay zekâ ile Influencer yaptılar.
İspanya’nın Barcelona şehrinde faaliyet gösteren bir reklam ajansı, yapay zekâ ile Influencer üretti. Ruben Cruz ve Diana Núñez tarafından üretilen Influencerlar, İnstagram’dan ayda 5 bin Euro kazanıyor. Proje hakkında bilgiler veren Cruz ve Núñez, kendi güzel canavarlarını yarattıklarını söylüyor. Proje Ortağı Cruz: “Grafik, interaktif tasarım, iletişim stratejileri ve sanat yönetmenliği geçmişine sahip olarak, dört yıl önce iletişim ajansımız, Benana Studio'yu kurduk. Her zaman markalarla iletişimlerimizi geliştirmek için uğraştık. Bu bağlamda markaların, kurumsal kimliklerini, grafik uygulamalarını, reklamlarını, web sayfalarını, sosyal ağlarını geliştirmek için çalıştık. Yapay zekâ ile Influencer üretme fikri de buradan doğdu.” İfadelerini kullanıyor.
“Kendi güzel canavarımızı yarattık.”
Aylık 5 Bin Euro kazanıyor.
Yapay zekâ ile üretilen Maia Lima ve Aitana Lopez adlı Influencerların, birçok özelliği olduğuna değinen Núñez, ürettikleri sosyal medya fenomeni ile aylık 5 bin Euro kazandıklarını ifade ediyor. Aitana Lopez ve Maia Lima’nın, The Clueless firması özelinde üretim fikri olduğunun altını çizen Diana Núñez, “The Clueless'ın konsepti olan Lima, az koşuşmanın olduğu rahat bir yaz mevsiminde ortaya çıktı. Ortağım Ruben ile sohbet ederken ve birkaç Influencer'ın dâhil olduğu geçmiş projeleri düşünüp, potansiyel yeni girişimler üzerine beyin fırtınası yaptık. Influencerların bugünlerde aldığı fahiş ücretleri bizi şaşırttı. Bunun üzerine ‘Ya kendi Influencerımızı yaratırsak?’ diye düşündük. Ve gerisi peşi sıra gerçekleşmeye başladı. İstemeden de olsa bir canavar yarattık. Ama güzel bir canavar.” Şeklinde konuştu. Yaptıkları proje ile gelecekte daha büyük işler başaracaklarını ifade eden Cruz ve Núñez, yapay zekâ ile ortaya koydukları Influencerların gerçek Influencerlar ile yarışacağını aktardı.
“Yapay zekâ ile üretilen bir Influencer’ın en önemli özelliği, kampanyayı etkileyen bir kişisel yaşamı olmaması.”
Geleceğin dünyasının, Influencerlar özelinde gelişeceğine vurgu yapan Ruben Cruz, “ Geleceğin dünyası Influencerlar ile gelişecek. Bu Influencerlar, sosyal markalar için reklam aracı olmaya devam ederken, ticaret dünyası da onların etrafında gelişecek. Yapay zekâ ile ürettiğimiz Influencer Aitana Lopez ve Maia Lima, gelecekte gerçek Influencerlar ile yarışacağı gibi aynı zamanda, reklamların yayılım hızını artıracaktır. Bunun yanı sıra, yapay zekâ ile üretilen bir Influencer’ın en önemli özelliği, kampanyayı etkileyen bir kişisel yaşamı olmaması.” diye konuştu. Yapay zekâ ile üretilen Influencerların maliyetleri düşüreceğine vurgu yapan Cruz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sanal bir Influencer'ın artısı, markalar için üretim maliyetlerini düşürecek olmasıdır. Fotoğrafçılara, makyözlere, mekânlara, yiyecek-içecek hizmetleri gibi maliyetlere bağlı kalmadan reklam içerikleri üretebileceklerdir. Buna ek olarak, bir kampanyayı yürütmek için gereken süre daha kısa olacaktır ve markalar örneğin hava durumuna, Influencer'ın sağlığına veya günlük yaşamında markaya zarar verebilecek herhangi bir dikkatsizlik yapıp yapmadığına bağlı olmayacaktır.” Yapay zekâ kaynaklı bazı eksiklerin olduğunu ifade eden Cruz ve Núñez, bu eksiklerin bir yıl içerisinde giderileceğini ve bu eksiklerin giderilmesi ile birlikte dünyada ilk olacak işler yapabileceklerini anlattı.
“Henüz yeni başladık”
Hayat içerisinde yapay zekâyı kullanmak önemli.
Konuya ilgi duyan ve kendini geliştirmek isteyen bireylere tavsiyelerde bulunan Ruben Cruz ve Diana Núñez, “Henüz yeni başladık. Hedeflerimiz çok büyük ve çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Konuya ilgi duyan ve kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarımıza tavsiyemiz, sadece yapay zekâya sahip fotoğraflar üretmeye odaklanmamaları gerekiyor. Bu fotoğrafların kalitesini artırmak için çaba sarf etmeleri gerekiyor. En önemlisi bu görsellerin etrafında bir hayat, bir hikâye oluşturmaları gerekiyor. Fark yaratan şeyin, bu hikâye ve hayata bağlı olduğunu unutmasınlar.” Şeklinde konuştular. Sanal ortamda güvenilirliğin önemli olduğunun altını çizen Cruz ve Núñez sözlerini şöyle sonlandırıyor; “Sanal ortamda güvenilir olmanın en önemli adımı sanal ile gerçek arasındaki çizgiyi belirsizleştirmekten geçiyor. Verdiğimiz tavsiyelerin bu çizgiyi belirsizleştireceğine inanıyoruz.”
Haber-Fotoğraf: Ertuğrul Karaçorlu