Geçmiş yazılarımızda hayat boyu öğrenimin önemi, gereklilikleri ve amaçlarından bahsettik. Yine hayat boyu eğitim açısından değerlendirdiğimizde, eğitim standartlarının eşitliğinden bahsedeceğiz.
Hayat boyu öğrenim, ülkemizin eğitim kalitesini Avrupa standartlarına ulaştırmasında ki en keskin hamle olarak değerlendirilebilir. Özellikle modern eğitim stratejilerini göz önüne aldığımızda, hayat boyu öğrenim bu stratejilerin ana parametresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla milli eğitim çerçevesinde hayat boyu öğrenim, barındırdığı dinamizmle kendinden söz ettirmektedir.
Hayat boyu öğrenimin bu standartlar içerisinde gerçekleşmesinden kaynaklı olarak, eğitim standartlarında da bir eşitlik ilkesini barındırtıldığını söylemek mümkündür.
Özellikle hayat boyu öğrenim bünyesinde görev yapan halk eğitimi merkezlerine baktığımızda, bu eşitlik ilkesini yoğun bir şekilde hissedebiliyoruz. Örneklem üzerinden açıklayacak olursak, halk eğitimi merkezlerimizin tamamının aynı standartlarda faaliyet gösterdiğine şahit olabileceğimiz gibi, aynı zamanda bu durumu başarabilmenin getirdiği sorumluluklarında kolay olmadığını anlayabiliriz. Bu bağlamda, halk eğitim merkezleri ile birlikte, hayat boyu öğrenimin eşit eğitim standartlarına sahip olduğunu ifade edebiliriz.
Eğitim standartlarında oluşan bu eşitlik durumu, ülkemizde faaliyet gösteren halk eğitimi merkezlerimizin kalite standartlarını da belirleyen ana unsur olarak, karşımıza çıkmaktadır.
Dolayısıyla, Avrupa standartlarında eğitim anlayışını benimseyen hayat boyu öğrenme faaliyetleri, başarılı bir şekilde süreğenleşmektedir.